Oude Visserijdagen 2020

events

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus 2019 organiseren de Vlissingse ondernemers rondom de Michiel de Ruyterhaven voor de tweede maal de Visserijdagen Vlissingen. Dit jaar ligt de aandacht van het evenement niet alleen op de rijke historie van de Vlissingse visserij, maar wordt er ook veel aandacht aan het heden en de toekomst van de beroepsvisserij en sportvisserij geschonken.

Op vrijdagavond beginnen de Visserijdagen met speciale proeverijen en vismenu’s van de plaatselijke horeca aangevuld met livemuziek vanaf 17u00 op diverse podia op de Nieuwendijk en Bellamypark. Op zaterdag is er vanaf 10u00 een grote markt met oude ambachten en demonstraties van oude technieken, o.a. zeilmaken, netten boeten, touwsplitsen en knopen. Ook is er een film over de oude visserij gratis te bezoeken. Naast de markt liggen er diverse schepen in het water, om te bekijken, te bezoeken of voor een rondvaart.

Uiteraard is er op de markt veel ruimte voor verse vis en proeverijen. Voor de jeugd wordt een cursus gegeven om krabbennetten te maken, waarna ze onder begeleiding zelf krabben kunnen gaan vangen. Ook zijn er rondom de haven diverse activiteiten voor de kleintjes te doen en te beleven.

Naast al het visgebeuren is er ook ruimte voor een gevarieerd aanbod van entertainment. Er zijn meerdere podia rond de jachthaven (de oude vissershaven) op de Nieuwendijk, Zeilmarkt, Bellamypark en Arsenaalplein, met optredens van diverse musici en koren.

VISSERIJDAGEN VLISSINGEN; vrijdag 16 augustus vanaf 17u00 en zaterdag augustus 2019 vanaf 10u00; rondom de Michiel de Ruyterhaven in Vlissingen. Gratis toegang.

Localisation: Michiel de Ruyterhaven

Localisation

marker Michiel de Ruyterhaven

Other events à Vlissingen

calendar Easter market
 
calendar National Museum Week
 
calendar Beach Volleyball Tournament
Tous les jeudis
calendar Strandcross Zoutelande
calendar Zeeland Late Summer Festival
 
Entire list